Paştele se
apropie cu paşi repezi. În cazul în care nu ai mai vopsit ouă până acum, îţi
vin eu în ajutor şi îţi prezint câteva sfaturi pe care trebuie să le ai în
vedere pentru a obţine ouă roşii minunate (sau de care culoare preferi). :P
Trebuie să
cumperi ouă proaspete (de la piaţă, direct de la crescători) şi să le ţii la
frigider 2-3 zile. Înainte de fierbere, trebuie să le scoţi din frigider cu o seară înainte. În acest fel
ele nu se vor sparge în timpul fierberii.
Spală bine ouăle cu
apă şi detergent şi clăteşte-le într-o soluţie alcătuită din părţi egale de apă
şi oţet. În acest fel, se va prinde culoarea mai bine.
Oala în care vor
fierbe ouăle trebuie să fie mare, dar puţin adâncă. Ouăle se pun în oală, într-un
singur strat şi se fierb pentru 12-15
minute.
După ce s-au
fiert, se pun într-o altă oală, cu vopsea (naturală sau din comerţ, în funcţie
de preferinţe) şi puţin oţet. Se lasă ouăle până când prind culoare, iar după
ce s-au răcit, se ung cu puţin ulei sau slănină, pentru a căpăta strălucire.
Procesul nu este
complicat, trebuie doar avută răbdare şi grijă să nu se crape ouăle. :P
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu