vineri, 22 aprilie 2016

Trucuri pentru vopsirea perfectă a ouălor de Paşte



Paştele se apropie cu paşi repezi. În cazul în care nu ai mai vopsit ouă până acum, îţi vin eu în ajutor şi îţi prezint câteva sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere pentru a obţine ouă roşii minunate (sau de care culoare preferi). :P

Trebuie să cumperi ouă proaspete (de la piaţă, direct de la crescători) şi să le ţii la frigider 2-3 zile. Înainte de fierbere, trebuie să le scoţi  din frigider cu o seară înainte. În acest fel ele nu se vor sparge în timpul fierberii.

Spală bine ouăle cu apă şi detergent şi clăteşte-le într-o soluţie alcătuită din părţi egale de apă şi oţet. În acest fel, se va prinde culoarea mai bine.

Oala în care vor fierbe ouăle trebuie să fie mare, dar puţin adâncă. Ouăle se pun în oală, într-un singur strat şi se fierb pentru  12-15 minute.

După ce s-au fiert, se pun într-o altă oală, cu vopsea (naturală sau din comerţ, în funcţie de preferinţe) şi puţin oţet. Se lasă ouăle până când prind culoare, iar după ce s-au răcit, se ung cu puţin ulei sau slănină, pentru a căpăta strălucire.

Procesul nu este complicat, trebuie doar avută răbdare şi grijă să nu se crape ouăle. :P

Şi acum că ştii cum stă treaba cu vopsirea corectă a lor, te poţi inspira de aici pentru metode de decorare sau vopsire. Ce vei încerca anul acesta? :P


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu